zondag 19 mei 2013

Torre de Reixes

Wanneer je vanaf El Campello in noordelijke richting over de 332 rijd, kom je na de Coveta Fuma door een autotunneltje. Meteen als je er uit komt, zie je rechtsboven in de bergen een torentje staan: de Torre de Reixes. Dit torentje, dat uit de 16e eeuw dateert, was een verdedigingswerk. Wanneer de stad Alicante vanuit zee werd bedreigd, werd die stad vanaf deze toren met behulp van rooksignalen gewaarschuwd voor het naderend onheil. De wandeling er naar toe levert wat klimwerk op, maar niet al te heftig. Al snel word je getrakteerd op een mooi uitzicht.


Even later komt het torentje in zicht. Al vanaf een afstand kunt je zien dat de tand des tijds er inmiddels stevig aan heeft geknaagd.


Ook het fundament is al flink aangetast.



Je zou er in kunnen klimmen, maar wij wagen ons daar niet aan!


En wat een uitzicht vanaf hier!



Na de toren te hebben bezichtigd en van de vergezichten te hebben genoten, zie je aan de landkant een berg liggen. Er bovenop staat een naald: een betonnen peiler welke aangeeft dat dit het hoogste punt in de omgeving is. Het topje ervan is tevens een hoogtebaken. Dat is ons volgende doel. Wanneer je na 5 minuten klimmen omkijkt, blijkt dat je al een flink stuk bent gevorderd.


En als je de naald hebt bereikt is het natuurlijk leuk om er even op te klimmen, ten teken dat je deze top hebt bedwongen.


Na de naald gaat de tocht verder over de bergkam. Dit levert voortdurend schitterende vergezichten op.




Na een poosje lopen, eindigt de bergkam en kun je dus niet anders dan afdalen. En dan doemt opeens een mooi gerestaureerde urbanisatie op: Pueblo Acantilado III. Deze urbanisatie is de afgelopen jaren flink op de schop geweest en niet zonder resultaat. Onze toch gaat via deze urbanisatie en bied ons de mogelijkheid om wat foto's te maken.







Na de urbanisatie kom je op een lokaal asfaltwegje en kun je afdalen in de richting van een rotonde.
Daar staan onder andere een mooi karakteristiek kerkje en een cafeetje waar je je droge keel kunt smeren.


Hierna kunt je de weg terug aanvaarden. De weg terug gaat door een wijk met woningen.
Een leuke korte tocht is het. Echt een tochtje voor een zondag, zoals vandaag: niet te ver van huis en niet te zwaar. Maar leuk!!!


2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's en prachtige omgeving. Geniet maar lekker.
    Liefs van Jorg en Froukje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank jullie voor je leuke compliment.

    BeantwoordenVerwijderen