zondag 5 mei 2013

Cabo de las Huertas

Zoals ik in mijn blog over Santa Pola schreef, kun je de landtong waarop het ligt, zien vanaf de rotskust ten noorden van Alicante: de Cabo de las Huertas. Althans, de Cabo de las Huertas vormt een deel van een landtong -ja, alweer een landtong- ten noorden van Alicante. Eigenlijk is het een wijk. Als we daar willen gaan wandelen, zeg ik vaak gemakshalve: "Zullen we gaan wandelen bij de Cabo de las Huertas". Of soms: "Zullen we gaan wandelen bij de vuurtoren", omdat daar ook een vuurtoren staat.
Toen we deze ochtend gingen wandelen, was het mijn bedoeling om de daad bij het woord te voegen en vanaf de Cabo foto's te maken van de landtong waarop Santa Pola ligt. Het was echter heiig en daardoor is het stuk land op de foto maar juist zichtbaar.
De wandeling langs de rotskust bij de Cabo is ook erg mooi. Wij maken die wandeling vaak als een rondwandeling. Een deel gaat dan langs de (typisch gevormde) rotsen en een deel door de duinen en straten. Het is ook aan de rotskust aldaar, waar naturisten op een gedeelte kunnen zonnebaden. Ook zie je vaak duikers, dus onder water zal er ook wel wat moois te zien zijn. Zoals wij deze ochtend ook deden, kun je de wandeling wat verlengen en via het strand naar de boulevard lopen en iets drinken. "Café con leche" werd het vandaag. Café con leche bevat veel opgeschuimde gewone melk en is daardoor vaak wat slap. Als je wat sterkere koffie wilt, vraag dan "Café con leche, largo de café". Op de boulevard en het strand van San Juan werd het, gezien het mooie voorjaarsweer, al aardig druk. Het mooie en brede zandstrand bij San Juan strekt zich -over een afstand van ca. 7 km- uit tot de volgende (bad)plaats El Campello (in noordelijke richting). Het bijzondere van onze wandeling vandaag was het feit dat we een 'Hop' zagen. Een mooie vogel welke op het Iberisch schiereiland vaak te zien is.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten